Grehi preteklosti

Četrtek, 4. 6. – 1. del

V kraju Santa Lucia prebivata dve sprti družini, ki že leta živita v začaranem krogu strasti, bolečine in maščevanja. Na eni strani je premožna družina Severiana in Candele Mendoza, ki s sinom Cristobalom živi na lepem posestvu, na drugi pa družina Roberte in Raymunda Alcocer, ki s hčerko Aldonzo živi v bolj skromnem domu. Roberta ima zaradi svojega stanu velike komplekse, zato postane Severianova ljubica, kar vodi v veliko sovraštvo med družinama. Ko Cristobal in Aldonza odrasteta, se zaljubita, a njune poti gredo kmalu narazen. Ko je Cristobal tik pred poroko s spletkarsko Valerio, se v Santa Lucio vrne Aldonza.

 

Petek, 5. 6. – 2. del

Duhovnik Sixt v cerkvi med poljubljanjem zaloti Roberto in Severiana. Severiano strahopetno zanika razmerje, z denarjem hoče podkupiti Sixta, vendar ta denar zavrne in ga pograja, kako lahko tako nespametno ogroža svoj zakon. Severianova žena Candela resnično nekaj sumi in hoče o tem govoriti s Sixtom, a ga v cerkvi najde mrtvega.

 

Ponedeljek, 8. 6. – 3. del

Robertina sestra Adelina se vrne k sestri, da bi skrbela zanjo. Severiano se dogovori z dr. Humbertom Zapato, da bodo kot vzrok smrti duhovnika Sixta prikazali kot srčni napad. A tu je še Roberta, ki Severianu grozi z razkritjem. Ko Raymundo ženo zaloti s Severianom, ga hoče ubiti, a ga Roberta prej ustreli.

 

Torek, 9. 6. – 4. del

Roberta in Severiano Raymundovo smrt prikažeta kot nesrečo, v kateri je eksplodiral njegov avto. Severiano se doma zlaže, da je zaradi konja padel na plug in se poškodoval. Nekaj dni kasneje k Severianu pride Roberta in mu v Candelini prisotnosti pove, da pričakuje njegovega otroka.

 

Sreda, 10. 6. – 5. del

V Santa Lucio zaradi Raymundove smrti pride njegov brat Jeronimo, ki je duhovnik. Candela mu poskuša razložiti, da je njegova snaha kriva za bratovo smrt. Candela možu pove, da bosta pred ostalimi igrala srečni zakon, vendar mu varanja nikoli ne bo oprostila. Roberta rodi deklico, vendar ji Severiano zatrjuje, da je otrok umrl.

 

Četrtek, 11. 6. – 6. del

Leta tečejo in Aldonza postane lepa mladenka. Candela je presenečena, ker se sin Cristobal nenapovedano vrne v Santa Lucio. Zaradi Robertine nepriljubljenosti marsikdo čudno gleda tudi na Aldonzo in ko se hočejo spet ponorčevati iz nje, jo iz zagate reši Cristobal.

 

Petek, 12.4. – 7. del

Prudencia si želi Cristobala za svojo Valerio, saj bo nekoč podedoval veliko bogastvo. A Cristobal je čedalje bolj navdušen nad Aldonzo, zato se Prudencia pritoži Candeli. Tako Cristobalu kot Aldonzi ni jasno, zakaj se njuni družini tako sovražita.

 

Ponedeljek, 15.6. – 8. del

Candela se na vse pretege trudi ločiti Cristobala in Aldonzo, tudi Valeria vidi, da se okoli Cristobala trudi zaman. Emanuel bi se rad zaposlil, da ne bi visel na Humbertovih ramenih in s tem vznemirjal Prudencio in Valerio. V sadovnjaku zagori in Cristobal in Aldonza takoj priskočita na pomoč.

 

Torek, 16.6. – 9. del

Tako Cristobal kot Aldonza ne morata pozabiti trenutka, ko sta se poljubila. Candela hoče, da družina odpotuje skupaj s Cristobalom, poleg pa povabijo tudi Humbertovo družino. Roberta za požar na njenem posestvu okrivi Severiana. Valeria mami namigne, da bi Emanuel lahko bil Humbertov sin.

 

Sreda, 17.6. – 10. del

Valeria Aldonzi pove, da bo odpotovala skupaj s Cristobalom. Ker bi Cristobal najraje ostal doma, sta njegova starša odločena, da ga morata na vsak način ločiti od Aldonze. Severiano izkoristi priložnost ter napade in posili Aldonzo.

 

Četrtek, 18.6. – 11. del

Aldonza zavrača Cristobala in mu noče povedati ničesar o očetu in posilstvu. Adelina jo prepričuje, da prijavi Severiana, vendar zaradi Cristobala tega noče storiti. Na koncu se odloči, da bo za vedno zapustila Santa Lucio.

 

Petek, 19.6. – 12. del

Cristobal na družbenem omrežju zasledi Aldonzo. Pove ji, kako močno jo ljubi, in čeprav Aldonza trdi enako, se noče z njim več srečati. Cristobal nadaljuje študij, Candela pa načrtuje, kako bi ga zvabila nazaj domov, zato za njim pošlje Valerio.

Ponedeljek, 22.6. – 13. del
Severiano na Raymundovem grobu pove, da se mu je končno maščeval preko njegove hčere. Aldonza je tik pred diplomo, ko na spletnih straneh preverja, če njena nekdanja ljubezen še kdaj pomisli nanjo. V resnici pa je Cristobal sedaj z Valerio.

Torek, 23.6. – 14. del
Aldonza je tik pred izpiti, ki jih opravi z odliko. V Severianovi hiši vsi veselo čakajo prihod Cristobala in Valerie, ki zbranim naznanita, da se nameravata poročiti v roku dveh mesecev. Cristobal je dobil službo v glavnem mestu, kar ni po volji Severianu, saj si je vedno želel, da bi sin prevzel posestvo.

Sreda, 24.6. – 15. del
Cristobal se na posestvu spominja prvega srečanja z Aldonzo. Medtem Aldonza še vedno ne more pozabiti krutega dogodka s Severianom in skuša zbežati pred seboj. Roberta pri zdravniku Gonzalu izve, da je zbolela za rakom na pljučih.

Četrtek, 25.6.
Zaradi praznika telenovele ni na sporedu.

Petek, 26.6. – 16. del
Aldonza se je odločila za samostan, vendar o tem ni povedala nikomur. Teto Adelino pokliče samo toliko, da ji pove, naj ne bo v skrbeh zanjo. Adelina je sestri obljubila, da Aldonzi ne bo povedala za njeno bolezen. Roberta je prepričana, da je bolezen kazen za to, kar je storila z Raymundom.

Ponedeljek, 29.6. – 17. del
Čeprav na različnih poteh, Aldonza in Cristobal še vedno mislita eden na drugega. Jeronimo pove Candeli, da ima občutek, kot da Cristobal ne ljubi Valerie. Emanuel pa Valerio zasači z Abelardom. Roberta se sestri zahvali za vse, kar je storila zanjo in za njeno hčer, nato pa izgine.

Torek, 30.6. – 18. del
Aldonza najde nezavestno mamo v kadi s prerezanimi zapestji. Roberta na poti v bolnišnico umre, še prej pa hčeri položi na dušo, naj ne dopusti, da bi ji Severiano uničil življenje. Aldonza se odloči, da bo mamin pepel odnesla v Santa Lucio. Ko izve za mamino bolezen, Severianu priseže maščevanje.

Sreda, 1.7. – 19. del
Aldonza se s teto Adelino vrne v Santa Lucio in je odločena, da zaradi vsega storjenega od tam ne bo več bežala kot begunka. Presenečeni Cristobal na Aldonzo najprej naleti v cerkvi, Aldonza pa izve, da se bo v kratkem poročil z Valerio.

Četrtek, 2.7. – 20. del
Renato Aldonzo preseneti z obiskom in s pismom, ki ga je mama pustila zanjo pri njegovem očetu. V pismu Roberta hčer obvešča o skritem bančnem računu, na katerem je denar od prodaje posestva. Hkrati jo Roberta prosi odpuščanja, ker je bila tako slaba mati.

Petek, 3.7. – 21. del
Severiano v Humbertovi pisarni nadleguje Aldonzo, ki ga v obrambi poškoduje. Valeria prizna Canedli, da ni prepričana v Cristobalovo ljubezen, vendar ji Candela podeli vrsto nasvetov, kako bo njenega sina obdržala ob sebi. Aldonza bi rada v najem vzela hišo, ki je nekoč pripadala njeni mami.

Ponedeljek, 6.7. – 22. del

Severiano se Candeli in Cristobalu zlaže, da ga je Aldonza napadla in poškodovala, ko je od nje zahteval, da se izogiba Cristobala, ki je tik pred poroko. Jeronimo pa Candelo posvari, naj svojemu možu ne zaupa kar na slepo. Abelardo Cristobalu pove, da ga Valeria vara, ne pove pa, s kom.

 

Torek, 7.7. – 23. del

Candela posvari Severiana, da mu sin kmalu ne bo verjel na besedo in res se Cristobal pri Domingi pozanima, če je njegov oče pošten mož. Aldonza pove teti, da bi rada mamin pepel položila v grob, kjer je pokopan njen oče. Cristobal očita Aldonzi, kar je naredila njegovemu očetu.

 

Sreda, 8.7. – 24. del

Candela je pripravljena narediti vse, da se bo njen sin poročil z Valerio. Zato odide k Aldonzi in ji ponudi zajeten kup denarja, če za vedno zapusti kraj. Jeronimo sluti, da bi bila Lola lahko rezultat Severianovega prepovedanega razmerja z Roberto.

 

Četrtek, 9.7. – 25. del

Humberto zatrjuje Prudencii, da bo obdržal posestvo Santuario in hkrati Severianu povrnil dolgove. Ker pa Severiano od njega zahteva denar v roku enega tedna, Humberto Aldonzi ponudi najem posestva, če plača za leto dni vnaprej.

 

Petek, 10.7. – 26. del

Jeronimo je prepričan, da je Lola hči Roberte in Severiana, za katero sta Humerto in Severiano tredila, da je umrla že ob rojstvu. Aldonza presenečena ugotovi, da ji je mama na bančnem računu zapustila zajeten kup denarja.

 

Ponedeljek, 13.7. – 27. del

Prudencia natvezi Cristobalu, da je Aldonza Humbertova ljubica. Ko o tem povpraša Humbera, mu ta zagotovi, da je Aldonza dostojna mladenka. Abelardo obtoži Cristobala, da ga je napadel. Cristobal mami zatrjuje, da se bo poročil z Valerio.

 

Torek, 14.7. – 28. del

Aldonza se razveseli pogodbe o najemu posestva Santuario. Humberto zagotavlja Adelini, kako žal mu je za ženine izpade. Adelina pa ga povpraša glede Robertine mrtvorojene hčere. Jeronimo od Severiana zahteva, da mu pove za grob hčere, ki jo je imel z Roberto.

 

Sreda, 15.7. – 29. del

Aldonza se razveseli pogodbe o najemu posestva Santuario. Humberto zagotavlja Adelini, kako žal mu je za ženine izpade. Adelina pa ga povpraša glede Robertine mrtvorojene hčere. Jeronimo od Severiana zahteva, da mu pove za grob hčere, ki jo je imel z Roberto.

 

Četrtek, 16.7. – 30. del

Renato Aldonzi obljubi, da ji bo stal ob strani, čeprav ga Aldonza posvari, da se bo soočila z nadvse močnim sovražnikom. Emanuel obvesti Cristobala, da je mladenič, ki je obiskal Aldonzo, verjetno njen fant. Renato v hotelu vidi Severiana in Simoneto, zato z Aldonzo domnevata, da sta ljubimca.

 

Petek, 17.7. – 31. del

 

Aldonza prosi Jeronima, če bi materin pepel položil v očetov grob, vendar se teta Adelina s tem ne strinja, ker Roberta ni bila dobra žena Raymundu. Ko Cristobal naleti na Aldonzo v solzah, jo hoče potolažiti z objemom, ravno tedaj pa se prikaže Valeria.

 

Ponedeljek, 20.7. – 32. del

Severiano se obrne na prevarantskega odvetnika, če bi lahko razveljavil najemno pogodbo in odvetnik mu odgovori, da je z denarjem možno narediti vse. Zato Severiano naroči Abelardu, da iz Humbertove pisarne ukrade pogodbo o najemu.

 

Torek, 21.7. – 33. del

Aldonza prizna Loli, da ji je Renato všeč, a še vedno ni pozabila Cristobala. Lola pa ji prizna, da ni prepričana v Emanuelovo ljubezen. Candela Simoneto povabi na zaročno zabavo. Tudi Aldonza se z Renatom pojavi na zabavi, saj sta jo povabili Candela in Valeria, čeprav Cristobal takoj podvomi v njune dobre namene.

 

Sreda, 22.7. – 34. del

Ob prvi priliki, ko se Aldonza odpravi na svež zrak, se ob njej pojavi Severiano in jo na silo poljubi. K sreči se tam pojavi Renato, ki Severiana z udarcem spravi z Aldonze. Cristobal od Aldonze zahteva pojasnilo glede Renata. Ko ga zavrne, ji poln strasti pove, da jo še vedno ljubi, da ne more brez nje in jo gledati z drugim moškim.

 

Četrtek, 23.7. – 35. del

Aldonza prizna Renatu, da še vedno ljubi Cristobala. Prodencia je zelo zadovoljna zaradi hčerine zaroke, a Cristobal Velerii pove, da se kljub zaroki ne bo poročil z njo. Valeria si priseže, da bo zaradi tega Aldonzi zagrenila življenje do onemoglosti.

 

Petek, 24.7. – 36. del

Cristobal pove Aldonzi, da je prekinil zaroko z Valerio. Aldonza mu očita, da je s tem prizadel svojo zaročenko in naj njo pusti pri miru. Valeria se po telefonu poslovi od Cristobala, ker bo vzela prekomerni odmerek uspaval. Vsi so v zraku, čeprav Valeria s tem samo izsiljuje Cristobala.

Ponedeljek, 27.7. – 37. del

Aldonza Renatu pojasnuje, zakaj jo družina Mendoza tako sovraži, hkrati pa je odločena poraziti Severiana. Teti pa zaupa, da se počuti grozno zaradi tega, kar je hotela storiti Valeria. Renato zaradi materine bolezni zapusti Santa Lucio.

 

Torek, 28.7. – 38. del

Bolezen Renatove mame je tako huda, da ji ne morejo več pomagati in umre. Jeronimo Severianu pove, da je njegovo ženo spoznal pred njim. Severiano pa mu zaničljivo spregovori o Robertini pokojni hčeri, zato Jeronimo odide.

 

Sreda, 29.7. – 39. del

Valeria se na pomoč obrne na Abelarda, da se skupaj znebita Aldonze. Cristobal mami pove, da bo ne glede na vse poskušal ponovno osvojiti Aldonzo. Abelardo ustreli v Robertino hišo in zelo prestraši Adelino. Cristobal starše vpraša, če sta s tem hotela ustrahovati Aldonzo.

 

Četrtek, 30.7. – 40. del

Candela možu predlaga, da sinu pove za njegovo razmerje z Aldonzino mamo, Roberto. Abelardo je prepričan, da bosta tako Veleria kot Aldonza pristali v njegovi postelji, kadarkoli bo to želel. Ko hoče to udejaniti pri Aldonzi, dejanje hitro obžaluje.

 

Petek, 31.7. – 41. del

 

Humberto pove Aldonzi, da mu je nekdo ponudil bajne vsote za najem hiše, ker bi jo očitno rad spravil s posestva. Candela sliši Valerio, ko z Abelardom govori o njunem dogovoru, zato jo zasliši o tem. Aldonza zaposli Camila za varuha hiše. Severiano grozi Adelini.

 

Ponedeljek, 3.8. – 42. del
Čeprav je Humberto posvaril Aldonzo pred Severianovimi plani glede posestva, ji Renato in Adelina svetujeta, naj zdravniku ne zaupa preveč. Aldonza je prepričana, da se jo Severiano na smrt boji, saj lahko vsak trenutek njegovi ženi in sinu razkrije, kakšnih ostudnih dejanj je sposoben.

Torek, 4.8. – 43. del
Severiano in Candela noč preživita skupaj. Silvia zapeljuje Renata, čeprav ji jasno pove, da se med njima ne bo zgodilo nič. Aldonza kupi vozilo, čeprav ga ne zna voziti niti ona niti teta. Valeria od Abelarda zahteva, naj najde kakšno umazano podrobnost iz Aldonzine preteklosti.

Sreda, 5.8. – 44. del
Candela se počuti ponižano in izigrano, ko izve za moževo ljubico. Jeronimo je prepričan, da je Robertina hči živa in da Humberto ve za njo. Renato od Severiana zahteva, da umakne svoje živali s posestva, katerega najemnik je Aldonza. Severiano pobesni. Candela očeta Jeronima obdolži za svoj propadli zakon.

Četrtek, 6.8. – 45. del
Camilo prepreči Severianu, da bi govoril z Aldonzo. Candela odkrije, da Aldonza toži njenega moža, Severiano pa očita Humbertu, da je na Aldonzini strani. Z Aldonzo želi govoriti tudi Cristobal, vendar mu dostop do nje prepreči Camilo, ki zelo dobro opravlja svoje delo.

Petek, 7.8. – 46. del

Simoneta se trudi pridobiti Lolino zaupanje in ji pove, da je nekoč imela hčer njenih let. Cristobal se opraviči Valerii, ki hitro izkoristi priložnost in mu predlaga, da ponovno postaneta prijatelja. Severiano v prestolnico pošlje Abelarda, da bi odkril kaj o Renatovih poslih.

 

Ponedeljek, 10.8. – 47. del

Candela je vesela glede Cristobalovega ponovnega prijateljevanja z Valerio. Jeronimu se na vozilu pokvarijo zavore, zato se v nesreči poškoduje. Reši ga Cristobal in pokliče reševalce. Pokliče tudi Aldonzo in ji pove, da je njen stric v komi in bo mogoče celo umrl.

 

Torek, 11.8. – 48. del

Jeronimovo življenje visi na nitki. Ko za nesrečo izve Candela, odhiti v bolnišnico in se ne trudi skrivati zaskrbljenosti zaradi Jeronimovega stanja. Ko sliši, da Aldonza za nesrečo obtoži Severiana, Candela možu zabrusi, da ga bo v tem primeru sama spravila v zapor.

 

Sreda, 12.8. – 49. del

Zaradi Severianovega posredovanja Serrano od Renata zahteva, da zavrne Aldonzin primer, sicer bo odpuščen, Renato pa se opraviči Silvii, da je tudi njo spravil v težave. Valeria očetu pove, da je pripravljena storiti karkoli, da si ponovno pribori Cristobala. Adelina zaloti Candelo, kako poljublja nezavestnega Jeronima.

 

Četrtek, 13.8. – 50. del

Abelardo zažge Aldonzino stanovanje. Severiano od policije zahteva, da raziščejo Jeronimovo nesrečo, ker sicer Aldonza obtožuje njega. Ko se kasneje na policiji prikaže Aldonza z obtožbami proti Severianu, jo ne jemljejo resno. Cristobal je presenečen, da se mama toliko ukvarja z Jeronimom.

 

Petek, 14.8. – 51. del

 

Severiano si želi Jeronimove smrti, zato se obrne na Humberta. Lola Cristobalu razkrije, da je Aldonza še vedno zaljubljenja vanj. Aldonza izve, da hoče njeno stanovanje, ki je zgorelo, kupiti prav Severiano. Jeronimo se zbudi iz kome.

Ponedeljek, 17.8. – 52. del
Cristobal je prepričan, da bi poroka z Aldonzo rešila vse probleme. Predlaga ji, da se poročita na skrivaj. Kasneje Prudencii pove, da se nima namena poročiti z Valerio, še vedno pa sta lahko prijatelja. Aldonza pove Valerii, da jo je videla, ko se je poljubljala z Abelardom.

Torek, 18.8. – 53. del
Aldonza sprejme Cristobalovo snubitev in on ji obljubi, da jo bo osrečil. Predlaga ji, da se takoj civilno poročita. Lola ugotovi, da sta Simoneta in Severiano ljubimca. Aldonza pove stricu, da ga je Candela poljubila, ko je ležal v nezavesti.

Sreda, 19.8. – 54. del
Valerio spravlja ob živce dejstvo, da jo je Aldonza zalotila med poljubljanjem z Abelardom. Cristobal očetu navrže, da ranč lahko zapusti Abelardu, ker mu je tako drag, sam pa ne bo nikoli postal njegova lutka. Candela sinu pove, da sta bila Roberta in Severiano ljubimca.

Četrtek, 20.8. – 55. del
Aldonza sprašuje teto, če je njen oče vedel za mamino razmerje s Severianom. Aldonza teti in stricu tudi pove, da se bo poročila s Cristobalom ne glede na njuno mnenje. Candela in Valeria Aldonzi nastavita past in res Aldonza kmalu vidi Cristobala, kako se poljublja z Valerio.

Petek, 21.8. – 56. del
Prudencia za razhod Valerie s Cristobalom krivi Abelarda, kar mu tudi jasno pove. Ko hoče Cristobal Aldonzi razložiti svojo verzijo dogodka z Valerio, izve, da je dekle odpotovalo v Mexico City. Na pogorišču stanovanja Renato Aldonzi pove, da so našli kar nekaj prstnih odtisov, ki verjetno pripadajo Abelardu.

 

Ponedeljek, 24.8. – 57. del
Aldonza je šokirana, ko vidi stanovanje. Ne ve pa, da se hkrati v stanovanju nahaja tudi Severiano, ki tako izve, da je Abelardo med zažigom pustil prstne odtise. To takoj sporoči Abelardu in mu svetuje, da se skrije. Cristobal se obrne na Lolo, da bi našel Aldonzo in tako izve, da je pri Renatu.

Torek, 25.8. – 58. del
Humberto se pritoži Candeli, da je Severiano odpustil Emanuela. Doda še, da se sploh ne zavedajo, kaj so izgubili. Silvia Cristobalu zlobno omeni, da Aldonza spi z Renatom. Policija išče Abelarda in Severiano jim ponudi pomoč, hrati pa še omeni, da Aldonza za vse, kar se ji zgodi, vedno okrivi njega.

Sreda, 26.8. – 59. del
Severiano ugotovi, da je Cristobal v Mexico Cityju. Abelardo izsiljuje Prudencio, ker ve, da ima razmerje s Tomasom. Cristobal se odloči vrniti in govoriti z Aldonzo, pri tem pa se nesrečno zaleti pred hišo, zato ga mora Aldonza odpeljati v bolnišnico.

Četrtek, 27.8. – 60. del
Aldonza in Cristobal se končno poročita pred matičarjem. Renato z njima ne deli veselja, saj ga dogodek razžalosti. Candela je prepričana, da je njen zakon uničila Roberta, zato si priseže, da bo Aldonzo ločila od sina. Abelardo Severiana prosi za denar, ker je svoje premoženje zaigral v igralnicah.

Petek, 28.8. – 61. del
Simoneta pove Severianu, da se obnaša, kod da bi bil ljubosumen na lastnega sina. Prudencia pove Emanuelu, da je Humbertov sin. Adelina prizna Jeronimu, da je bil Raymundo njena velika ljubezen. Aldonza Cristobalu prizna, da je bila posiljena, ne pove pa, kdo ji je to storil, zato Cristobal sklene, da bo to ugotovil sam.

Ponedeljek, 31.8. – 62. del
Ko Severiano zve za visoke Abelardove dolgove, ki jih je priigral pri pokru, sklene, da mu ne bo več pomagal. Humberto Valerii pojasni, da Emanuel ni njegov sin. Aldonza Cristobalu pove, da je po nalogu njegovega očeta Abelardo zažgal njeno stanovanje.

Torek, 1.9. – 63. del
Dominga vnukinji prizna, da je Simoneta njena mati, kar Lolo prizadene. Dominga razkrije tudi Candeli, da je Simoneta Lolina mati. Prudencia možu očita, da je navaden hinavec. Jeronimo in Adelina zvesta, da sta se Aldonzo in Cristobal poročila. Cristobal pa se sooči tudi z materjo.

Sreda, 2.9. – 64. del
Dominga je obupana, ker se hoče Lola preseliti k Aldonzi. Irma se sreča z Abelardom in sebe krivi, da ni zaznala sinovih problemov. Kasneje se Abelardo poškoduje s Severianovo pištolo, Cristobal mu hoče pomagati, vendar mu Abelardo izdihne v rokah. Policija hitro odkrije, komu je pripadala pištola.

Četrtek, 3.9. – 65. del
Aldonza prosi Renata, naj ustavi preiskavo glede Abelardovih prstnih vtisov, saj njegova mati že dovolj trpi. Tudi Valeria je prizadeta zaradi Abelardove smrti in na pogrebu omedli. Kasneje Valeria anonimno pokliče na policijo in pove, da je imel Cristobal razlog, da ubije Abelarda.

Petek, 4.9. – 66. del
Candela je obupana, ko moža pokliče v hotel in se oglasi Simoneta. Cristobala aretirajo kot osumljenca za Abelardov umor. Candela se zagovori pred Jeronimom, da bo Severianu odpustila, ker je imel z Roberto dečka, nato pa se hitro popravi, da je mislila deklico, ki je takoj po rojstvu umrla.

Ponedeljek, 7.9. – 67. del
Aldonza obišče Cristobala v zaporu. Jeronimo Adelini zagotvalja, da bo Cristobal hitro prišel iz zapora, nato pa jo vpraša, če je prepričana, da je njena sestra rodila mrtvorojeno deklico. Pove ji tudi, da bi Emanuel lahko bil Aldonzin brat. Candela prepričuje Uriela in Irmo, da umakneta obtožbe proti Cristobalu.

Torek, 8.9. – 68. del
Severiano nasilno očita Simoneti, ker mu ni povedala, da je Lola njena hči. Aldonza je srečna, ker se jim pri delu v sadovnjaku pridruži Joaquin, poleg tega pa pripelje še Emanuela. Valeria prizna Prudencii, da pod srcem nosi Abelardovega otroka, ki pa bi ga rada splavila.

Sreda, 9.9. – 69. del
Na posestvo se k Aldonzi in Adelini preseli še Lola. Candela najde Cristobalov poročni prstan in takoj sporoči Severianu, da je njun sin poročen. Cristobala zaradi pomanjkanja dokazov izpustijo iz zapora. Candela njemu in Aldonzi pove, da ne moreta biti poročena, ker sta verjetno brat in sestra.

Četrtek, 10.9. – 70. del
Candelino izjavo, da sta Aldonzo in Cristobal lahko v sorodu, potrdi tudi Severiano, seveda pa zavrne test DNK. Jeronimo Humberta naravnost vpraša, če je Emanuel sin Roberte in Severiana. Čeprav Humberto to zanika, mu Jeronimo ne verjame. Aldonza Renata prosi za razveljavitev poroke.

Petek, 11.9. – 71. del
Renato pove Silvii, da Aldonza zahteva ločitev od Cristobala. Silvia mu takoj očita, da Aldonze ni seznanil z vsemi obstoječimi možnostmi, zaradi česar pa Renato prekine poslovno sodelovanje s Silvio. Jeronimo Candeli očita laži, Valeria pa ima s Cristobalom svoje načrte.