Kar bo, pa bo

Ponedeljek, 6. 7. – 14. del

Krešo zaupa Miletu, da bi nujno potrebna sredstva lahko dobili iz evropskih skladov, zato Mile predlaga, da se Krešo pridruži vaškemu odboru, s čimer pa se Sveto ne strinja. Medtem Milica poskrbi za kokoš, ki se je Tomislav na smrt boji, in ga prisili, da se pridruži odboru. Denis ponovno poklekne pred Katarino in zatem takoj odhiti v župnišče, kjer Mirku in Damirju zaupa veselo novico. Barbaro pa skrbi prihodnost vasi, zato Svetu predlaga, da bi imela otroka.

 

Torek, 7. 7. – 15. del

Denis Katarini predlaga, da se čimprej poročita. Katarina je zmedena in malo razočarana, saj si želi prave poroke, vendar pristane na njegov predlog. Denis namenoma pred Damirjem duhovniku Mirku pove, da se s Katarino še danes želita poročiti. Medtem vaški odbor dobi novo članico Zdenko, ki vse preseneti s svojimi predlogi. Snježana je presrečna, ko izve, da se bo Katarina poročila in tako ne bo več ovirala njene poti do Damirjevega srca. A tekom cerkvene poroke pride do zapleta…

 

Sreda, 8. 7. – 16. del

Potem ko sta Katarinina starša prekinila njeno poroko, se jima hčerka opraviči, da ju ni povabila na slavje in nato ceremonijo prestavi. Milica za poročno darilo Katarini podari načrtovalca poroke Duška, Marka pa skrbi, koliko bo moral plačati iz svojega žepa. Protestno se zapre na podstrešje Đurove hiše, kjer odkrije, kako je Đuro prišel do bajnega denarja. Barbara pobegne od Sveta in obupa nad idejo o nosečnosti, Zdenka pa odstopi iz odbora.

 

Četrtek, 9. 7. – 17. del

Duško se resno loti planiranja poroke in za svoj projekt angažira celotno vas. Damirju povzročata preglavice Mile zaradi Hunda ter babica Milka, ki si je poškodovala nogo, ko je kradla jajca iz Zdenkinega kokošnjaka. Katarina pride oskrbeti Milkino nogo, ta pa v njej prepozna reinkarnacijo zla njene babice Kate. Mile in Stipe se skregata, kar se Sveto odloči izkoristiti v svoj prid.

 

Petek, 10. 7. – 18. del

Babica Milka nadleguje in spravlja v obup vse okrog sebe, zato pokličejo Katarino, da jo umiri in ji pomaga pri njenih bolečinah. Vendar Milka odkloni njeno pomoč, saj jo Katarina preveč spominja na njeno babico Kate, ki naj bi ji speljala Đura. Medtem se Duško in Tomislav pripravljata na snemanje promocijskega spota, v katerem bo Snježana nastopala v vlogi neveste, Ljubo pa kot ženin. Marko se odloči, da bo poskušal zaslužiti z lovom na zaščitene kune.

 

Ponedeljek, 13. 7. – 19. del

Ljubo začne preiskavo, da bi izsledil divjega lovca na kune. Katarina odkrije, da gre za njenega očeta, ki se je medtem skril na Đurov senik. Milka je prepričana, da je senik obsedel Đurov duh. Ker se Ljubo ukvarja s preiskavo, Duško prosi Damirja, da v spotu prevzame njegovo vlogo ženina. Katarina pa se odloči, da bo nevesta, saj mu želi odvrniti pozornost od iskanja Marka. Besna Snježana odhiti na snemanje, kjer je ravno priča poljubu Damirja in Katarine.

 

Torek, 14. 7. – 20. del

Snježana prekine snemanje promocijskega spota zaradi poljuba Damirja in Katarine. Marko prosi Kreša, da podpre njegov alibi, saj ne želi, da ga obtožijo za divji lov na kune. Ko za to izve Katarina, na očeta zvali ves svoj bes. Sveto je odločen, da bo dokazal, da po vasi ne straši Đurov duh, ampak je krivolovec nekdo iz vasi. Damir izve, da je krivec Marko, vendar ga Katarina prosi, naj ga ne prijavi oblastem.

 

Sreda, 15. 7. – 21. del

Katarina se jezi na Damirja, saj je prepričana, da je prav on prijavil njenega očeta za krivolov v nacionalnem parku. Stipe s starimi metodami želi od Marka izsiliti priznanje. Ljubo je šokiran, ko izve, da je Damir ščitil Marka zaradi Katarine. Sveto pa se vneto pripravlja na svojo kampanijo, medtem ko Mile začne razmišljati o svoji strategiji. Med nasprotnikoma se tako vname prava vojna. Tomislav odkrije, da je Snježanina kopalnica pravi sanitarni raj, zato ji začne dvoriti.

 

Četrtek, 16. 7. – 22. del

Vaščani niso zainteresirani za politiko in Svetovo kampanijo, zato jih podkupi s čevapčiči, kar razjezi njegovega nasprotnika Mileta. Katarina izve, da je Damir izgubil službo, za kar je odgovorna Snježana. Ker se počuti krivo, Katarina Krešu predlaga, da ga onadva zaposlita. Vendar zaradi šefovega priporočila Damirju ponudijo službo čuvaja v naravnem parku Kopački rit, zaradi česar pa se bo moral odseliti iz vasi. Bo sprejel ponudbo?

 

Petek, 17. 7. – 23. del

Damir se premisli glede odhoda iz vasi, potem ko ga objokani Mile zaustavi na avtobusni postaji. Vsi so presrečni, ker se je odločil ostati. Snježana mu pod Anino prisilo prizna, da ga je ona prijavila, zaradi česar ji Damir pove, da med njima nikoli ne bo ničesar. Katarina v gozdu odkrije vandala Slava in Iva, kar pove Ljubu, vendar jih on ne želi prijaviti policiji. Odloči se, da bo stvari vzela v svoje roke in jih s pomočjo puške in Hunda pregnala iz parka.