Toskana, ljubezen moja

Petek, 26.12. – 1. del

Potem ko je bila osem let po krivem zaprta zaradi umora Luce Monforteja, Auroro Taviani izpustijo iz zapora. Luca je bil oče Aurorinega takratnega fanta Alessandra, ki je okrvavljeno Auroro našel ob očetovem truplu, Aurorina mama pa je imela z Luco razmerje in je kmalu po njegovem umoru skrivnostno izginila. Aurora se zdaj vrne v rodno toskansko mestece Villalba, odločena, da zaživi mirno življenje na družinski kmetiji. Toda njena vrnitev odpre stare rane in hitro ogrozi tamkajšnjo navidezno idilo.

 

Ponedeljek, 29.12. – 2. del

Aurora in oče Riccardo se udeležita vsakoletne trgatve, kjer Aurora zbudi ljubosumje Alessandrove izvoljenke Viole. Alessandro, Edoardo in Elena se medtem trudijo Tavianovim speljati njihovo posest in s tem Auroro prisiliti, da bi zapustila Villalbo, toda Aurora se ne namerava predati brez boja. Medtem se začnejo počasi razkrivati delčki skrivnosti Lucovega umora, neznanec pa v vinogradu posesti Primaluce zaneti ogenj.

 

Torek, 30.12. – 3. del

Potem ko je neznanec zanetil ogenj v vinogradu sester Taviani, Aurora in njeni sestri kljub škodi uspejo izpeljati prvo trgatev. Pri tem jim pomaga tudi mišičasti Bruno Attali. Oče Riccardo medtem izve pomembno dejstvo, povezano z Lucovim umorom. Ker zdaj ve veliko preveč, kot bi smel, neznanec sredi noči vdre v cerkev v Villalbi.

 

Sreda, 31.12. – 4. del

Alessandro ne verjame, da je bila smrt njegovega brata Riccarda nesreča, tako kot to trdi inšpektor Corti. Anonimno sporočilo v njegovem avtu namiguje na to, da je v nevarnosti tudi Aurorino življenje. Na predvečer svoje poroke z Violo se Alessandro odloči obiskati svojo bivšo ljubezen in jo opozoriti na nevarnost, njegov obisk pa v Aurori zaneti upanje, da njuna ljubezenska zgodba morda še ni končana in da se Alessandro morda ne bo poročil z Violo.

 

Četrtek, 1.1. – 5. del

Edoardo je zdaj prepričan v Aurorino nedolžnost, obenem pa se čedalje bolj zaljublja vanjo. Povabi jo na zabavo ob srečni vrnitvi njegovega brata Mattea iz Afganistana, to pa seveda povzroči nove zdrahe v vasi. Alessandro, ki je zdaj poročen z Violo, je seveda prvi, ki se sooči s svojim bratom in zahteva, da mu Edoardo pojasni svoje namene. Aurora obišče umirajočo Angelo Corti in izve pomembne informacije glede umora Luce Monforteja.

 

Petek, 2.1. – 6. del

Alessandro začne dvomiti v Aurorino krivdo, zato začne na lastno pest preiskovati skrivnostno preteklost, med drugim tudi očetov umor. Edoardo medtem Auroro povabi, da dan preživita ob jezeru v koči Monfortejevih. Zaradi hude nevihte sta nazadnje prisiljena noč preživeti skupaj, naslednje juto pa ju v koči zalotita Alessandro in Viola.

 

Ponedeljek, 5.1. – 7. del

Alessandro ima čedalje bolj slabo vest zaradi Aurore, ki jo je očitno po krivem obtožil očetovega umora. Zave se, da je prepozno, da bi na kakršenkoli način spremenil svoje življenje, saj je zdaj poročen z Violo, Aurora pa se je zapletla z njegovim bratom Edoardom. Po odgovore glede očetove smrti se Alessandro nazadnje zateče k inšpektorju Cortiju.

 

Torek, 6.1. – 8. del

Zaradi hude nesreče se Aurora zave, da ne glede na vsa razočaranja še vedno ljubi Alessandra in da ne more živeti brez njega. Tudi Alessandro se vse bolj zaveda, da je Aurora ljubezen njegovega življenja. Medtem ko Alessandro in Aurora še naprej raziskujeta preteklost in dogodke, ki so pripeljali do umora Luce Monforteja, se je Edoardo odločen maščevati svojemu bratu.

 

Sreda, 7.1. – 9. del

Alessandro je čedalje bolj prepričan, da je bila Aurorina mama Eva tista, ki je umorila njegovega očeta. Celo Aurora začne dvomiti v svojo mamo, ki je izginila kmalu po Lucovem umoru. Alessandro se za Aurorinim hrbtom dobi z neznancem, ki mu preda pomemben dokument, povezan z umorom njegovega očeta. Dogovor, ki ga ima Edoardo s Cameranovimi, se izkaže za past.

 

Četrtek, 8.1. – 10. del

Alessandro pove Aurori za svoje skrivne sestanke, nad čimer Aurora ni prav nič navdušena. Tožilec Uberti medtem odpre preiskavo še enega umora v Villalbi. Edoardo še naprej spletkari proti svojemu bratu Alessandru in poskuša v svojo spletko vplesti vse člane svoje družine. Matteo je edini, ki se mu odloči postaviti po robu in podpreti Alessandra.

 

Petek, 9.1. – 11. del

Aurora in Alessandro sta prepričana, da za skrivnostnimi zločini, ki so močno pretresli mestece Villalbo, res stoji Ruggero Camerana, tako kot to namiguje posnetek na DVD-ju, ki ga je nekdo poslal družini Monforte. Viola medtem zboli, zato jo Edoardo odpelje v bolnišnico. Alessandro, ki poskuša ženi rešiti življenje, pri tem tvega lastno življenje.

Ponedeljek, 12.1. – 12. del
Aurora in Alessandro sta tik pred razkritjem resničnega morilca Luce Monforteja. Toda pretkani Ruggero Camerana uspe svoja nič hudega sluteča sovražnika zelo presenetiti. Edoardo se boji za svojo varnost, toda nepričakovani dogodki mu ponudijo novo priložnost za maščevanje. Alessandro medtem odkrije nekaj, kar ga globoko vznemiri in obenem pripelje do resnice.

Torek, 13.1. – 13. del
Leto dni je minilo, odkar so se Aurori in Alessandru uresničile sanje in sta zaživela skupno življenje. Zdaj skupaj z babico Ottavio in Aurorino starejšo sestro Marzio živita na posesti Primaluce, Aurora pa bo kmalu rodila njunega prvega otroka. Celo Alessandrova mama Livia ter njegova brat in sestra Edoardo in Elena pripravljajo zabavo ob veselem dogodku, toda za površinskimi nasmehi se še vedno skriva zamera in grenkoba, povezana s preteklimi dogodki. V mestecu Villalbe medtem buri duhove stara in na pol razpadajoča hiša, ki je že vrsto let ovita v tančico skrivnosti.

Sreda, 14.1. – 14. del
Potem ko je Viola ustrelila Auroro, to hudo poškodovano odpeljejo v bolnišnico. Žal pride do zapletov in njeno življenje visi na nitki. Alessandro, Ottavia, Marzia in Tessa lahko le nemočno opazujejo njen boj za življenje. Violeta medtem pobegne z Aurorino in Alessandrovo hčerko Evo. Veronica, ki živi v hiši Pietrarossa, medtem tiho nadaljuje s svojo spletko. Zdi se, da ima nenavadno povezavo z novim duhovnikom v Villalbi, očetom Lorenzom.

Četrtek, 15.1. – 15. del
Potem ko najde videoposnetek, na katerem se Amedeo Torre igra z deklicami Taviani in njihovo mamo Evo, je Aurora prepričana, da je Amedeo njen oče. Navdušena Aurora posnetek pokaže svojim sestrama, a jo njuna reakcija močno razočara. Celo babica Ottavia zanika možnost, da bi bil Amedeo njihov oče in trdi, da ga komajda pozna, čeprav to še zdaleč ni res. Razočarana Aurora se zato odloči za soočenje z Amedeom.

Petek, 16.1. – 16. del
Skrivnostna in pretkana Veronica najde Alessandrov prstan, ki ga je ta izgubil na noč Amedeove smrti. Ker je okrvavljen, se ga Veronica odloči obdržati in s pomočjo prstana izpeljati svoj okrutni načrt, ki ga je zasnovala z Edoardom: uničiti Alessandrovo in Aurorino ljubezen. Čeprav je hotela z Alessandrom in Evo za vedno zapustiti Villalbo, se Aurora odloči razkriti Amedeovega morilca. Pri tem ji pomaga Veronicina hčerka Elvira.

Ponedeljek, 19.1. – 17. del
Aurora je prepričana, da se je Cesare zlagal, ko je zatrdil, da na noč Amedeove nesreče ni videl ničesar. Čeprav se s preiskovanjem Amedeove smrti čedalje bolj oddaljuje od Alessandra, ki ni prav nič sumničav glede Veronice, se Aurora odloči obiskati Cesara. Tudi Edoardo je čedalje bolj zaskrbljen zaradi Aurorinega vohljanja, saj se boji, da bo Cesare prej ali slej spregovoril.

Torek, 20.1. – 18. del
Violina smrt Alessandra in Auroro ponovno zbliža. Po pogrebu Alessandro zasnubi Auroro in ta privoli, da se bo poročila z njim. Bosta končno lahko pozabila na grenko preteklost in se osredotočila na srečno prihodnost? Edoardo se novice o njuni poroki prav nič ne razveseli, zato Veronico sili, da uresniči svoj del njunega dogovora.

Sreda, 21.1. – 19. del
Potem ko je poročni prstan odvrgel v jezero in noč preživel z Veronico, Alessandro odide domov, da bi videl Evo. Aurora, ki takoj opazi, da ne nosi poročnega prstana, posumi, da je Alessandro spal z Veronico. Med njima se vname prepir, ki se sprevrže v pravo vojno. Tesso medtem zanima, kdo je skrivnostni neznanec v črnem plašču, ki je pred kratkim vdrl v Primaluce. Pri tem ji pomaga Andrea, ki je edini, ki verjame njeni zgodbi.

Četrtek, 22.1. – 20. del
Tessa najde Andrea mrtvega. Mancini, ki začne preiskovati, odkrije, da denar, s katerim naj bi ta odprl bar, ni bil priigran, temveč je bil rezultat sumljivega dogovora. Toda Mancini ni edini, ki preiskuje in išče odgovore na čedalje bolj pereča vprašanja. Celo Ruggero verjame, da je Andreina smrt preveč sumljiva. Aurora se zave, da bo svojo hčerko dobila nazaj samo z Edoardovo pomočjo.

Petek, 23.1. – 21. del
Aurora privoli, da se bo poročila z Edoardom, to pa med obema družinama povzroči pravo vznemirjenje. Novica prispe tudi do posesti Pietrarossa, zato Bettina ukaže Veronici, naj potolaži Alessandra in ga končno ujame v past. Tessa medtem privoli v dogovor z Ruggerom. Ottavia se medtem vrne iz bolnišnice in prisluhne svojim vnukinjam, na ta način pa izve za neznanca, ki je stikal po njihovem domu.

Ponedeljek, 26.1. – 22.del

Aurora, Tessa in Marzia se soočijo z novo krivico. Toda najnovejše razočaranje jih oboroži s še večjo odločnostjo. Z Mancinijevo pomočjo začnejo še intenzivneje raziskovati umore v Villalbi, njihovo najnovejše odkritje pa jih popolnoma osupne. Veronica si medtem premisli in ne želi več biti materina marionetna lutka.

 

Torek, 27.1. – 23.del

Aurora Edoardu razkrije skrivnost, ki je ne more zaupati nikomur drugemu. Ne glede na vse se zdi, da je on edini, ki jo lahko razume. Alessandro med okopavanjem vinograda na posesti Pietrarossa odkrije okostnjaka, ki nosita enaka prstana. Odločen, da bo izvedel, za koga gre, začne preiskovati na lastno pest.

 

Sreda, 28.1. – 24.del

Aurora in Tessa na vhodnih vratih kapelice najdeta enak simbol, kakršnega so našli na ostankih trupel v Pietrarossi, v kapelici pa najdeta grobnici moškega, ženske in otroka, ki so umrli na isti dan. Zanimivo je, da je bil otrok rojen istega dne kot Aurora. Alessandro medtem izve, da je v osemdesetih letih v Pietrarossi živela družina Gori, ista družina, ki sta jo Aurora in Tessa našli pokopano v kapelici. Bettina se medtem odloči po 30 letih obiskati Livio.

 

Četrtek, 29.1. – 25.del

Da bi Ferentinu preprečil umoriti Auroro, se jo Edoardo odloči ugrabiti. Amina najde video, ki ji ga je poslala Elisabetta. Na njem prepozna Violo, zaprto v neznanem prostoru. Ruggera zato prepriča, da se začne pogajati z Elisabetto. Laura se odloči vrniti k Matteu, ko ga odpustijo iz bolnišnice. Kmalu zatem Matteo najde dokaze, da je njegov oče razrahljal polico, ki je nazadnje padla nanj. Toda Alfredo to zanika.

 

Petek, 30.1. – 26.del

 

Veronica in Lorenzo se uspeta rešiti in priti do podzemnih kleti, da bi ustavila svojo mamo. Uspe jima pogasiti požar, ki je grozil Alessandru. Elisabetta poskuša medtem najti Auroro in ji preprečiti branje dnevnika, toda Ruggero jo najde prvi, in to v sobi, kjer je tudi truplo Rose Gori. Aurora pove Ruggeru, da je Rosina hčerka, Elisabetta, ki vdre v sobo, pa ga prepričuje, naj ji ne verjame niti besede. Ruggero pove, da je bil nekoč zaročen z Roso in da je Aurora njegova hčerka.